Friday, April 3, 2015

Inskolning

Då jag snart kommer att börja arbeta några timmar i veckan igen, har hundarna fått börja med inskolning till hunddagis. Det kändes bäst att göra det nu när jag har möjlighet att lämna och hämta dem i lugn och ro.

Det var lite nervöst att lämna bort dem, men dagiset har tydliga regler och lägger stor vikt vid att alla hundarna ska komma in i gruppen bra, samt vänja sig långsamt. Första dagen var de endast där en timme, sedan ökade vi till två andra dagen, samt tre timmar tredje och fjärde dagen.
Såhär såg det ut efter första inskolningsdagen:


Alice var lite försiktig första gången vi gick in, men dag nummer två hade hon bråttom dit. De verkar helt klart trivas hittills. Första tre dagarna satt de ensamma tillsammans, men igår blev de introducerade för en Jaktlabrador och en Cairnterrier. Det hade gått bra och det känns kul att de kommer bra överens med andra. Tanken är att de ska träffa fler hundar nästa vecka och vara del av en mindre grupp sedan. Jag tror att det är bra för Alice att lära sig hundspråk och träffa många olika hundar, då det är lite dåligt med det häromkring.

Dante verkar också tycka att det är kul, men är väldigt trött efteråt. Det är klart att det är mycket nya ljud, möten och dofter. Han är ju dessutom van vid att vara ensam hund, så det är nog en omställning för honom.

Igår morse orkade han knappt upp ur sängen:



Alice var desto piggare:

No comments:

Post a Comment