Monday, July 30, 2012

Säker i solen

Sommarsemestern är över och det är dags att gå tillbaka till rutinerna igen. Ett stort tack till mina snälla föräldrar och min bästa vän som hjälpt mig att pyssla om Dante en del under semestern så att jag kunnat resa och hitta på saker.

Det har varit väldigt varmt de dagar man haft tur med vädret och man behöver då smörja in honom med solskyddsmedel med hög SPF, brukar köpa en i sprayform för barn. Det är speciellt de ljusa partierna som är känsliga för sol. Jag brukar använda det på benen då han är ljus undertill och ha en t-shirt eller liknande över ryggen om det är riktigt hett. Vissa American Hairless Terriers kan vara enfärgade i antingen ljust eller mörkt, eller två- och trefärgade, så hur solkänsliga de är beror alltså på färgteckningen. Om Dante haft hår hade han varit en Black and Tan/White. Alltså Svart med rödbruna fläckar i ansiktet och vit mage. De finns alltså i flera "färger".

Under fina dagar kan man behöva tvinga in honom efter ett tag, då han gärna ligger i solen så länge han kan. Till skillnad från andra hundar kan en American Hairless Terrier också svettas genom huden och det märks genom att han blir lite fuktig. (Och luktar svettig gympasal).

Jämfört med tjockpälsade hundar är han väldigt pigg i sommarvärmen och vill gärna rusa runt och leka, men vi undviker långpromenader när det är som varmast. Man känner ju själv att man lätt blir utmattad och trött, även om man har vatten med sig.

Det blir också väldigt stor skillnad i hur han ser ut när solen varit framme. Prickarna på magen brukar komma fram efter bara ett par gånger ute i vårsolen och försvinner sedan någon gång mot vintern.

Här är vinterfärgen - blek:



Sommarfärg - solbränd:


No comments:

Post a Comment