Saturday, June 29, 2013

Nu är vi tillbaka - från ny bostad!

image

Idag återgår livet officiellt till det (lite mer) normala. Igår lämnade jag tillbaka nycklarna till den lägenhet jag hyrt i andra hand i centrum och flyttade lite längre bort från stan. Min första tanke när jag utforskade området på morgonpromenaden var - det här är helt rätt! Det var praktiskt och trivsamt att bo i centrum, men inte så hundvänligt ändå. Dåligt med grönområden och varje lördag- och söndagmorgon fick man se upp för krossat glas på gatorna efter folks festande. Jag fick dock väldigt mycket bra miljöträning. Dante slutade bry sig så mycket om alla människor och hundar som passerade, lärde sig att gå bland mycket folk och vi fick en bättre kontakt.

Området jag flyttat till nu är omgivet av natur och skog, men är ändå ganska nära stan. Jag har sett väldigt många hundar med sina ägare redan och mycket katter. Det tycks vara ett husdjursälskande område. Man behöver inte se upp för bilar överallt och det känns välkomnande och mysigt. Hittade en helt underbar promenadväg på morgonen där ett rådjur hoppade förbi. Jag märkte för första gången på länge hur vackert fåglarna sjunger och kände hur lugn jag blev. Dante fick springa utan koppel en bit där det var folktomt och han njöt verkligen. Nu kan jag äntligen slappna av och blicka framåt! Detta blir mitt första förstahandskontrakt i Falun, så nu behöver jag inte flytta förrän jag själv bestämmer att jag vill göra det. Vilken lättnad.

Dante klarade denna flytten bra. Han brukar bli väldigt nervös. (Förra gången kräktes han i bilen.) Även om mitt liv nu är en stor hög nedpackade flyttkartonger och jag inte hunnit köpa möbler än, så känns det perfekt! Den förra lägenheten var en liten etta och nu har jag bytt mot en stor trerummare med kök. Och det fina är att det finns balkong med!

20130629-140938.jpg

4 comments:

  1. Vad roligt att ni är tillbaka! :) Och vad lycklig Dante måste vara som fått en balkong att ligga och sola på! :D

    ReplyDelete
  2. Hej där :)

    Suss heter jag och bor i lägenheten på Trotzgatan som du hyrt av mig och Erik. Erik nämnde att du har en hundblogg så jag var ju tvungen att spana in den :) vi har ju oxå hund, en liten alert basset fauve de Bretagne på 9 år som heter Boris, och det är lite därför jag skriver till dig. Boris har inte så många hundkompisar här i Falun och tänkte kanske att Dante (om han nu gillar andra hanar) kanske kan bli en? Leka tillsammans el bara promenera ihop?

    Om det kan vara av intresse så hör gärna av dig till sussie.palm@gmail.com

    Med vänlig hälsning, Suss

    ReplyDelete
  3. :-) Han verkar stortrivas. Lite mer möbler så känns det snart som hemma.

    Såg att du köpt skorna åt Nisse - hoppas de mjuknar och att han tycker om dem. Har för mig att de var rätt stela för Dante i början också, men att de mjuknade ganska snabbt. Rekommenderar strumporna om han får sår på fötterna. Det är verkligen kanon att ha inuti tycker jag. Hjälper lite extra mot fukt och så med.

    Läser din blogg, så kul med andra nakenhundar som syns också. :-)

    ReplyDelete
  4. Vad kul att du hittat hit och hörde av dig! :-) Hoppas det gått bra för er med flytten. Vore jättekul att ses med hundarna - Dante tycker om alla, hanar som tikar. Kontaktar dig på mail! /Katarina

    ReplyDelete