Sunday, July 28, 2013

Morgonsol

En arbetsdag kvar till semester! Idag har vi en ovanligt god morgon. En stilla stund med kaffekopp, läsning och solsken.



20130728-110942.jpg

Wednesday, July 24, 2013

Blåbärsguide

Förra helgen plockade jag hjortron med två stora, fina hundar som sällskap. Dante fick slumra under tiden, då det behövdes gummistövlar och fanns en del mygg, men nu i helgen hälsade mina föräldrar på och vi var ute och plockade blåbär. Då det var fint väder, myggfritt och skön värme fick även Dante följa med. Inte för att han inte brukar få det, men han kan vara lite grinig om det är dåligt väder. Hursomhelst så var väderförhållandena perfekta!

Medan hinkarna sakta fylldes, sprang en nyfiken terrier runt och undersökte markerna.

Världens bästa Dante - pigg och glad!


Ståtlig herre:




Efter ett tag började han förstå att vi höll på med något intressant:


Som en bekväm liten prins började han med att fräckt hoppa upp på mina ben när jag satt på huk, för att lägga sig ned i mitt knä och försöka äta blåbär ur min hand. När han fick höra att jag tyckte att det var jobbigt att plocka med en hund i knät så försökte han faktiskt själv.

Såhär gör man.

1. Dra in hela blåbärsriset i munnen:


2. Stäng munnen och sila ut blåbären mellan tänderna samtidigt som du drar ut riset ur munnen. Eventuellt kan lite vegetariskt följa med:

Monday, July 15, 2013

Låda efter låda

image





Här går tiden utanför jobbet mest åt till att komma iordning i den nya lägenheten. Har äntligen packat upp lådor som stått i förråd ända sedan jag kom till Falun.

Jag har vid varje flytt gjort mig av med mycket saker, men jag äger visst ett halvt bibliotek och hittade två stora kassar med hundkläder och tillbehör. Ska nog försöka sälja en del.

Dante verkar ändå funnit ro och ser mest på istället för att svansa efter.



20130715-211534.jpg



20130715-211728.jpg

Thursday, July 11, 2013

Namnskylt

Dante har fått en superfin namnskylt av en ny kompis!

20130711-122338.jpg

Sunday, July 7, 2013

Flämt



20130707-131313.jpg

Idag är det riktigt varmt, även om man är en hund utan päls. Dags att flytta in Dante i skuggan.



20130707-132027.jpg

Tuesday, July 2, 2013

Balans i bilder

En massa stora stenar blir en perfekt hinderbana.



Hoppa upp! Hoppa ned! Hoppa upp! Hoppa ned!



Balansering på samma gång.



Paus med lite vacker utsikt.



På tillbakavägen hittade vi annat att balansera på.



Stå på bakbenen.

Hundsnack - Fredrik Steen

Gillar Fredrik Steen då han är väldigt rak, ärlig och inte komplicerar saker. Sista delen av det här korta föredraget var för mig en bra påminnelse om att vara roligare på promenaderna. Om vi bara ställer krav på hunden hela tiden och den vill åt andra hållet/ifrån oss, hur roligt är det att gå ut med oss då? Jag är själv dålig på att bara stanna till och börja leka någonstans. Godis har jag alltid med mig, men jag skulle vilja vara mer intressant utan det. Tål att funderas på!

Hundsnack - Fredrik Steen

Gäsp

Segt imorse, men nu ska vi ut och motionera tassar och fötter!


20130702-165220.jpg

Monday, July 1, 2013

Furuvik och rastgården

..tre timmar senare är vi hemma igen. Vilken runda! Mötte upp Hayley och tiken Esra (som var hemma hos mig på pyjamasparty i ett tidigare inlägg: http://blogg.dt.se/gladatassar/2013/03/02/pyjamasparty/) Hon har nu hunnit bli 9 månader gammal och vi kände båda att vi ville fokusera på koppelträning, så vi bestämde oss för att gå tillsammans bort till hundrastgården och träna på vägen dit och hem.
Vi möttes med varsin hund som blev alldeles vild när de såg varandra, men när vi skildes gick de båda fint och var trötta. Extra bra att träna när en annan hund distraherar jämte och vi människor kan peppa varandra. Riktigt kul att våra hundar går ihop och vi kan prata om annat också.
Det var en spännande blandning i rastgården idag - förutom vi, så var där en liten filosofisk Jack Russel-dam, en retsam och blixtsnabb Whippet-tjej, en blyg 3 månaders Powder Puff och en otroligt ståtlig Tjeckoslovakisk varghund (om jag uppfattade rätt). Dante, Esra och Whippet-tjejen for förbi som oljade blixtar i en halvtimme. Man blev så glad av att bara titta på dem. Måste verkligen gå dit oftare. Finns nog inget bättre sätt att göra av med energi. (Misstänker att någon sover gott inatt.)



Förra helgen blev det även ett besök på Furuvik! Till min förvåning och glädje så fick man ta med sig hunden in. Kunde inte tro mina ögon. DET om något var miljöträning. Tusentals dofter, små glada barn, konstiga djur, musik, karuseller. Dante var oerhört uppspelt bland schimpanser och kameler, men jag upplever ändå inte att han blev stressad och mådde dåligt utav det. Dock var det ingen möjlighet att få honom att lyssna överhuvudtaget, med så mycket som distraherade. I hela hans hundliv, så tror jag ändå att det var en av hans roligaste dagar, även om det låter lite löjligt. Tänk vad spännande att få uppleva så mycket nytt. Tyckte själv att det var jättekul att få besöka parken, riktigt fint, även om det kändes lite mer inriktat på barn. Blev tyvärr få bilder, men här har han fått syn på någon som bökar:

De här visste hur man tog det lugnt:

Rundturen avslutades med mjukglass - alla fick smaka:



 

Hoppla!

Ryggsäcken är packad! Nu blir det långpromenad och koppelträning med våra kompisar.

20130701-175340.jpg