Saturday, March 23, 2013

En smula vår

Dagens långpromenad i vårsolen kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle. Behövde verkligen rensa huvudet efter en rörig vecka. Vågar man hoppas på att våren är här på riktigt nu?

Passade på att träna sitt kvar, fotgående, inkallning och jagade Dante trött på en fotbollsplan.


Den lilla högen är Dante när vi tränar "sitt kvar".



Hairless and fearless! Tur att man har bra skydd på tassarna ändå.

6 comments:

  1. vad härligt brun han har blivit i ansiktet! det har även mina två peruaner blivit, dom ser jätteroliga ut när tröjorna åker av och det ser ut som att dom fortfarande har en tröja på sig! syns exakt hur tröjan suttit; huvud, tassar och svans är mörkbruna medans kroppen är bländande vit! men igår var det ju ändå så pass varmt att dom fick springa runt nakna ute, några minuter i taget, för att jämna ut solbrännan. och oj, vilka vårrus det blev!

    fick tips från uppfödaren jag lånar den andra hunden av, att börja sola nakenhundarna tidigt på våren - kanske bara några minuter i taget om hunden är frusen av sig, för att få en jämn och fin bränna till sommaren som håller bra! gärna när snön ligger kvar, så blir dom solade underifrån också :) just mina klarar sig utmärkt helt nakna redan när det bara är några få plusgrader, då får dom rusa av sig ute 5-10min, det räcker! syns redan på kvällen då att dom varit ute :) och dom blir så lyckliga!

    ReplyDelete
  2. Det vore nog praktiskt med en nakenhund, för här har ryckningen börjat, håller på att trimma Felix, ingen lätt sak det ska erkännas. Taxarna var mycket lättare att rycka, för när jag sa sitt stilla då gjorde det det men Felix han sitter bara när det gynnar honom. Så det blir lite strid för att kunna rycka honom tyvärr, en håller i och jag rycker pälsen, sen när man är allergisk så är det etter värre, så jag skulle nog inte haft en sån här hund, utan skulle haft vett att antingen skaffa en nakenhund eller så skulle jag haft en hund som man klipper. Nu får jag väl stå ut, för har man satt f-n i båten får man se till att få den i land, hihi.

    Härliga bilder som vanligt på en mycket mysig hund, Dante ser så lycklig ut i solen, så jag antar att han väntat på våren han med. Här uppe är det första dagen med lite mildare väder, i morse var det bara några minusgrader mot de 22-25 kalla som varit i slutet på förra veckan. Hoppas bara att det håller i sig, men jag antar att vi kommer att få ett och annat bakslag, för det lär komma mera snö om den gamla ska går bort.

    ReplyDelete
  3. Tack! Kul att du tyckte om dem. :-)

    ReplyDelete
  4. Ja, solbrännan träder fram otroligt fort. Synd att det inte är likadant för mig. ;-) Ser alltid roligt ut innan de fått en jämn färg. Tack för soltipset! Tyvärr har jag ingen balkong eller uteplats till denna lägenheten vilket hade varit perfekt annars (är ju varmt om det är skyddat från vind), men kanske kan man ta av overallen när det blivit lite plusgrader och solen värmer.

    ReplyDelete
  5. Oj, det låter svårt! Kanske går det lite bättre när han blir äldre. Gör man allt på en gång eller tar ni lite då och då? En American Hairless Terrier hade nog passat dig perfekt! Kanske i framtiden?

    Dante hoppar omkring de dagar när det är extra fint väder och jag väntar på att han ska kunna släppas ut på ett ordentligt vårrus, men det är nog någon vecka kvar. Här i Falun har snön börjat smälta lite på gatorna, men någon värme har det inte varit tyvärr. Förhoppningsvis blir det en fin sommar istället!

    ReplyDelete