Wednesday, March 6, 2013

Halvfart

Har varit hemma från jobbet idag och har inte orkat göra någonting mer förutom att gå ut ett par korta svängar. Det känns så härligt att våren är på väg - Dante fick ha en tunnare overall på sig idag. Skorna brukar jag sluta med när det är is/snöfritt på gatorna och det mesta gruset sopats bort:



Skönt med sällskap som ligger tätt intill när man inte mår bra.

9 comments:

  1. vad är det för fantastiska skor Dante har, som håller för asfaltspromenader?! vart köper man dom? hundskor som jag testat till min hund blir sönderslitna även i lössnö, helt hopplöst att hitta skor som håller! har gett upp och köper barnvantar med jämna mellanrum, som jag gör extra kardborrefästen på så att dom ska sitta kvar... har testat 5, 6 olika sorters skor avsedda för hundar men alla har gett upp efter max tre långpromenader!

    dock är min hund inte lika känslig för kyla, är det mer än -5 ute och fint väder samt ingen lössnö, så går vi entimmespromenader utan skor. dom korta vändorna kan det få vara ner till -10. värre är det nu när det är skare, lätt hänt att det blir skrubbsår! och innan man kommit fram till bra skoterspår så hinner vantarna slitas sönder helt, så just nu håller vi oss på vägarna tills snön smält bort. han är dock lite större än Dante, kanske därför han håller värmen bättre om tassarna - men kanske också därför inga skor håller? skulle det vara så att det blir en köldknäpp nu och vägarna är bara, så har vi problem!

    ReplyDelete
  2. Åh, se så Dante njuter av solljuset, riktigt kisar mot solen, så visst är det skönt att våren är i antågande, även om vi fått ett bakslag som idag när termometern visade på -21 grad på morgonen. Det där med att inte känna sig i form, jo tack de där snuvorna tycks florera friskt den här årstiden, själv nyser och hostar jag så det är svårt att sitta och skriva. Fast jag ska inte klaga för jag är i alla fall på benen och feberfri. Så du får väl krya på dig, drick mycket men det behöver inte vara varm dryck, om du har ingefära hemma så kan du göra ett avkok på det, smaksätt med honung och njut av den varma drycken.

    ReplyDelete
  3. Krya på dig din stackare!

    Stor kram!

    ReplyDelete
  4. Jag köpte dem förra året (de har hållit 1,5 vinter!) på Tasscompaniet här i Falun. Sökte och hittade dem b.la här: http://shop.brukshundcenter.se/product_info.php?cPath=83_143&products_id=1450&osCsid=9d6j0efhhnonck72ifgldu2qh3
    Har dock aldrig beställt där, så vet inte om det är bra eller dåligt. De säljs två och två och jag har för mig att jag betalade strax under 200 kr per par. Alltså ca 400 kr för 4 stycken och jag är så otroligt nöjd. Jag har precis som du testat 5-6 olika hundskor och några har varit helt värdelösa, medan andra fungerat ok, men som du säger, slitits ut på en månad ungefär. Jag har nog köpt tre par Muttluks, som används för slädhundar, men de klarar ingen väta, slets ut fort (kostade ändå ganska många hundralappar) och flög av ett par gånger varje promenad = jobbigt.

    Det man får tänka på med dessa är att skon är ganska bred/rund. Dante har väldigt smala tassar, så jag har en bebisstrumpa i, som också värmer och skyddar tassarna från röda märken. Den har en tjock gummisula, nästan som på riktiga skor, men han kan både springa, gallopera, sprätta och allt möjligt i dem.

    Det är nog viktigt att testa, så kolla så att du kan returnera om de inte passar eller om du hittar i någon butik. Har också för mig att Dante accepterade dessa väldigt snabbt och de verkar inte vara jobbiga för honom, utan han får nästan superkrafter med dem och springer som en vilde.

    Märket heter Trixie Walker Active. Har inte träffat någon annan som testat dem, men har fått många frågor på promenaderna när folk ser att han ränner runt utan problem och rör sig precis som vanligt, men ändå har bra skydd.

    Lycka till!

    ReplyDelete
  5. Idag har vi lyxat med mycket solljus inomhus istället. Det känns alltid lite trist på morgonen, men under lunchtid får man ändå känslan av att våren är på väg.

    Hoppas att du också mår bättre snart! Tack för tipset på dryck - lärde mig att dricka te med honung och ingefära när jag var i Nepal och brukar köpa mig det varje gång förkylningen börjar smyga sig på. Jag har som tur är inte blivit förkyld nu, utan svimmade i förrgår efter att jag badat och sedan har jag haft både yrsel och migrän, samt känt mig helt orkeslös. Vet inte riktigt vad det är, men kroppen sade åt mig att ta det lugnt i ett par dagar. Nu börjar jag känna mig ok igen, men får nog fortsätta någorlunda lugnt.

    Ha det riktigt bra!

    ReplyDelete
  6. Tack - Börjar kännas ok nu. :-) Svimmade och har haft yrsel och annat konstigt. Bäst att sakta ned.
    Kram!

    ReplyDelete
  7. tack för infon! :D tänk om Falun låg lite närmare, så hade vi kunnat åka dit och prova ut... men det är sammanlagt 3h i bil tur&retur, så får se hur vi gör. har jag tur kanske Arken Zoo i Mora har, eller har möjlighet att ta hem :)

    ReplyDelete
  8. Jag har haft nåt liknande, en konstig sjuka och hört om flera andra. Totalt orkeslös, yr och lite lite lätt febrig men orkeslösheten var det jobbiga, känslan av att knappt orka lyfta upp armarna. Usch!
    Glädjande nog kan jag säga att det gick över på ett par dygn :-)
    Krya på dig!

    ReplyDelete
  9. Tack! :> Idag känner jag mig som vanligt igen och har arbetat, men var helt sänkt i två dagar dessförinnan. Skönt att det mystiska inte varade längre än så och hoppas vi slipper det igen!

    ReplyDelete