Wednesday, February 27, 2013

Mjukstart: fysisk träning

Har försökt samla en del inspiration till hur man kan träna tillsammans med sin hund. Alltså förutom promenader, åka skidor, cykla, jogga m.m. Men finns det något mer förutom ren kondition? Måste hunden stanna hemma när man ska träna, eller måste den ligga bredvid och titta på/springa jämte? Kan man engagera varandra på något sätt? Framöver ska jag försöka hitta aktiviteter där både ägare och hund samtidigt får lite mer pulshöjning än under den gamla vanliga motionsrundan, samt också stärker sin relation till varandra genom samarbete.

Hunden är dessutom en vän av rutiner, vilket gör att den inte föreslår att ni ska sitta hemma och se på TV istället. Den vill alltid hitta på något! En idealisk träningspartner.

Obs - Tänk på att inte hårt motionera hundar som inte vuxit klart, har problem med leder/är sjuka eller börjar bli gamla. Vissa stora och tunga raser behöver man också vara försiktig med.


Det första tipset blir dock av mer konditions/styrke-karaktär. Efter intervallträning (intensiv promenad/jogging) på ca 3 km då vi båda var varma avslutade vi promenaden med att gå upp och ned i trapporna fyra gånger. (Till tredje våning.) Jag väljer nästan alltid trappor över hiss, men det har inte tidigare slagit mig att använda dem som ett redskap och faktiskt gå ned, bara för att gå upp igen. Dante flög upp för trapporna i början, men sista vändan gick det inte riktigt lika snabbt. Han förstod inte riktigt vad vi höll på med och trodde väl att jag hade svårt att bestämma mig om vi skulle hem eller ut igen. Jag blev jättevarm! Perfekt för att trötta ut sig extra de dagar det är dåligt väder och som avslutning på promenaderna några gånger i veckan.

Bilderna blev väldigt suddiga, men alltid något!

Upp:


Kommer du eller?


Ned igen:


Upp igen:

1 comment:

  1. Fasiken vad bra grejer du skriver! Detta är något jag ska använda mig av när Limpan vuxit klart. Ibland räcker det inte med den där riktigt långa promenad för min del i alla fall eftersom vi stannar var trejde meter. Du vet ju hur det är med allt "tidningsläsande".

    Kan verkligen se Dante framför mig och hur konfunderad han blev när ni sprang upp och ner för trapporna. Härliga bilder fastän att de blev suddiga! :)

    ReplyDelete