Monday, February 25, 2013

Pedikyr pågår

image

Har hittat en kanonbra nagelfil på Åhlèns som fungerar bra på klor. Håller på att gå igenom alla tassar. En belöning väntar när man är såhär duktig!

4 comments:

  1. Åh mitt hjärta smälte lite utav den här bilden, han är så otroligt söt!
    Vad var det för fil förresten? Funderar på att lära Esra det för jag avskyr att klippa hennes klor då det också är svarta. Är lugn osv när jag klipper dom men fan jag svettas ändå som en gris. Har hittills tagit och klippt dom själv 2 gånger, resten av gångerna har jag gått upp till Arken och pungat ut med 70kr. Kanske inte låter som mycket men satan Esras klor växer som ogräs! :/

    ReplyDelete
  2. Det var en vanlig nagelfil, men den hade två olika sidor - ena stod det strong på och andra sidan medium. Strong-sidan var kanon på klor, men tyvärr blev den utsliten ganska snabbt. Köpte två andra i mataffären idag som jag ska testa. Lägger ut en bild sen!

    70 kr blir ganska dyrt i längden iom att de växer så fort. :/ Jag grejar med klorna 1-2 gånger i veckan nu. Tycker också det är jätteläskigt att klippa, så jag klipper litegrann och filar sedan. Fick ett bra tips att inte klippa rakt av, utan liksom att "skala" av bitar (som när man skalar en morot) och sedan fila till det. Svårt att förklara i ord, men då råkar man inte skära av pulpan helt och hållet.

    Tror det är värt att testa! Klipp små små bitar och fila sedan. Blir jobbigt att ta sig till djuraffären varje gång också.

    ReplyDelete
  3. Jag funderade på en sån där nagelfil i metall, du vet en sådan som är räfflad. De borde ju fungera de med och de blir inte utslitna. Men jag väntar med att köpa tills du kommer med din rensession. ;)

    Jo jag avskyr att klippa henne, alltså det går ju bra har aldrig haft några olyckor. Jag tror dock hon känner av min oroa (såklart) och allt godis i världen hjälper inte alla gånger. Hon blir frustrerad och irriterad för att jag håller henne i tassen för länge. Går ju inte snabbt att klippa när jag hela tiden tvekar. Står där och tycker att nej fan nu är det för långt in för att sedan hasa fram klotången lite till men då känns det som att det är för lite jag klipper, också håller jag på så. Jävla harvande! xD

    Hjälper inte heller att vi har jordens sämsta klotång som spiral-grejen lossnar på hela tiden vilket resulterar i en tång utan motstånd. Måste verkligen hitta en rejäl som inte går sönder men som inte är för stor. Hennes tassar är ju ganska nätta.

    Nej, nu ska jag sluta wall-of-texta din blogg här.
    Kram!

    ReplyDelete
  4. Har haft några metallfärgade nagelfilar som jag har för mig var väldigt bra, men de slets ut ungefär lika fort som de färgglada billiga, så jag har för mig att jag resonerade kring priset i längden. (De där engångsfilarna som ser ut som sandpapper är dock värdelösa.)

    Vad gäller själva tången så kör jag giljotinmodell(?), tror jag det heter. Fegar jättemycket också, men tar små bitar runt om och ofta.

    Att min är lugn när jag klipper/filar tog dock väldigt lång tid. Jag har tagit hjälp i djuraffärer tidigare också. Oj vilken panik han fick där.. Dels spänningen i att vara i en affär och sedan en främmande person som ska hålla i hans tassar vilket han inte gillar. Tyckte det var jobbigt att se på. Han blev så stressad.

    Bestämde mig för att jag måste lära mig det själv. Har tränat mycket genom att ta en tass per dag, istället för alla i en sittning osv. Lättare att vänja dem vid 3 minuter åt gången, än 20 minuter i en sittning. Är även det jobbigt, vilket det kanske är nu när din är i sprattelgubbe-åldern, så kanske det räcker med bara en klo åt gången?

    Jag kan inte klippa när han står upp heller och eventuellt rycker bort tassen, så han ligger alltid på rygg. Ett tips är att varje dag, eller i alla fall ofta, undersöka tassarna/ta i dem/hålla i dem litegrann, utan att klippa. Kanske när ni sitter i soffan. Belöna när hon är lugn. Då blir det en del av vardagen att du får röra vid dem, utan att det är något smärtsamt. Som med allt - lite träning och ofta!

    Det är kanonbra om man måste undersöka trampdynorna också. Dante började halta en gång efter vi varit ute och gått i mörkret. Misstänkte att han hade något i tassen. Veterinären såg inget och skickade hem oss. Han fortsatte gå konstigt och tittade sedan själv med förstoringslas och såg något.. åkte tillbaka och de gick med på att röntga. Där satt en glasbit som fick opereras ut. Ovanligt case, men då var det skönt att han lät mig hantera honom utan att få panik.

    Kram

    ReplyDelete