Tuesday, January 15, 2013

Bada badkar

image

Varje gång jag badar badkar (varannan dag nästan), så kommer Dante och sätter tassarna på kanten och undrar vad jag gör. Idag väntade jag tills vattnet blivit ljummet och lyfte försiktigt i honom. Hade han blivit rädd eller fått panik så hade jag inte tvingat honom, men han stod bara still medan jag skvätta vatten över hans rygg. Tror han tyckte om det!

11 comments:

  1. Dante ser ut att njuta i fulla drag, säkert mycket skönare än en strilande dusch, tänk om alla hundar fick uppleva sånt mitt i vintern.

    ReplyDelete
  2. Haha så sött! Dante trivs ju som fisken i vattnet!
    Testade det med våran Esra. Hon tyckte om det en liten stund men sedan ville hon ut. Så det var bara att gå upp och torka av den magra hunden. Snacka om att päls suger åt sig mycket vatten!

    ReplyDelete
  3. I detta fallet är det skönt att inte behöva torka någon päls, bara att vira in i en handduk och sedan är det klart. :-)

    ReplyDelete
  4. :-) Aw! Dante var inte i så länge heller, det är nog lite läskigt i början. Bra att hon testat nu, så kanske det går lättare om hon rullat i något skojigt och behöver bada/duscha i framtiden? (Dante rullade i räkskal en gång, uäää.) Skönt att kunna duscha dem utan att hela badrummet är nedskvätt efteråt. :-)

    ReplyDelete
  5. Räkskal? Vart var ni och traskade någonstans? Lär ju luktat riktigt illa. Jo jag försöker vänja henne lite smått. Finns dock inte så mycket för henne att rulla i ännu, fördel med snö antar jag. Såå trött på det nu! Min setter där emot var bäst på att hitta skit att rulla sig i! Och inte vilken skit som helst, alltid människoskit! Speciellt efter att man badat, borstat och fixat henne. Tur man hade tålamod för ibland kände jag för att knyta henne runt närmaste lyktstolpe och gå hem! xD

    ReplyDelete
  6. Räkskalen var i Borås, någon som haft picknick eller liknande. På ett helt otippat ställe. :-)

    Uuh! Det verkar nästan vara någon naturlig instinkt för dem att smutsa ner sig igen efter bad? Läst lite teorier om att de vill ha kamouflage m.m., men vet inte om det stämmer. Dock känns det som det vore trevligare med något annat kamouflage än.. bajs. Fast då kanske ingen vill jaga en? :) Förstår att du blev matt iaf. :D

    Dante ÅT hundbajs/hästbajs som valp, men som tur fick jag ordning på det. Uää.

    ReplyDelete
  7. Kamouflage, hmm ja kanske lukt-kamouflage men varför just människobajs. :'( Sedan ville hon alltid gå nära nära efter att hon rullat i det för hon visste ju att matte inte alls var vidare glad på henne. Tyvärr fick jag omplacera henne då hon inte trivdes i stan. Som tur var så kunde min syster ta henne, hon är en gammal tant nu som nog inte rullar sig i skit längre. xD

    Usch vad dåligt av folk att inte plocka upp räkskal och sånt efter sig. Dante tyckte nog det var super mumma! :D
    Haha men det är ju så typiskt valp att äta bajs, vår sätter i sig harkluttar så vi fick maska av henne då risken för mask är rätt stor. Tror hon åkte på det då hon kliade en massa där bak. Men medicinen funkade finfint! Just nu ligger "limpan" och sover med Jocke på soffan, vi tänkte åka upp till lugnet idag och leka lite. :)

    ReplyDelete
  8. Skönt att Setter-tanten kunde bo hos din syster så att du kunde höra hur det gick. :-)

    Tur att de är söta, blir lättare att acceptera att de gör äckliga saker då. Nu var det iofs ett tag sedan han försökta äta något vidrigt, men minns den där perioden när han var valp med ”oj en gammal snus, den måste jag äta”, ”oj cigarettfimp, mums”, ”gammalt tuggummi, mat!”. Man fick gå slalom och titta på marken hela tiden. Som ett tv-spel nästan där man skulle undvika allt äckligt.

    Hoppas ni kom iväg till Lugnet! Var en så underbar dag idag med sol och allt. :-) Var borta vid Kålgårn. Hade hört att det skulle bli -25, men var inte alls farligt när vi var ute.

    ReplyDelete
  9. Haha ja men sån är ju Esra nu. Vet inte hur många snusar jag fått peta ut ur hennes mun och GRUS! Jag längtar så tills marken är ren från detta förbaskade grus! Hon tror att det är en massa godisar som ligger där eller nått.
    Jodå vi kom bort till lugnet och lekte en stund. Jag gjorde en sån där socka med tidningspapper i som jag hittade här på din blogg. Den var riktigt poppis! Var ute i nästan en timme men det blev nog lite mycket efter tag för henne.
    Tänkte dra ut idag fast på baksidan här vid huset och leka med sockan igen. Men först ska jag plugga!

    ReplyDelete
  10. Kul att den var uppskattad! :-) Vet inte hur många leksaker jag köpt, men sånadär sockor är alltid mest populära i slutändan ändå. Tror det är för att de är intressanta att bita på och bra format att bära runt på. Söt bild du hade laddat upp! Hoppas ni hade en rolig dag.

    ReplyDelete
  11. Vi har faktiskt hållit tillbaka på att köpa för mycket leksaker. Vi köpte en knut som jag trodde skull vara, inte ens mina tidigare Settrar har haft sönder knutar så Esra kommer nog ha knuten länge tänkte jag. Ack så fel jag hade, två dagar sedan var det ett hav utav trådar i vardagsrummet. Efter det har jag hållit mig till tuggben och hemmagjorda leksaker. Kongen kommer fram när jag vill att hon ska få arbeta lite mer. Leverpastej i kong var också ett toppentips jag fick ifrån den här bloggen.

    Åh tack, jo vi hade hur skoj som helst. Fast jag fick tvinga in henne efter en halvtimme. Fastän att ögonen var röda utav trötthet så skulle hon fortsätta leka ute. De där valparna vet inte riktigt hur dom ska ha det. Tjonk sa det i alla fall när vi kom in och så sov hon. En timmes lugn och ro fick jag till att plugga. Så igen, tackar för tipset på tidningsfylld strumpa! :)

    ReplyDelete