Thursday, January 3, 2013

Tuggtåliga presenter

Dante fick många julklappar i år (inte utav mig). Bland annat flyttade den här tjusiga räven in! Detta är nog den bästa terrierleksaken som finns - ser ut som ett överkört djur och är helt enkelt ett mjukdjur utan fyllning. Terriermunnar som i övrigt sliter sönder allt på nolltid har svårt att få sönder dessa och de tidigare jag har haft har hållit i ca 2 år, trots att vi kampat med dem och att han tuggat på dem nästan dagligen. De blir ju trots allt lite slitna och äckliga efter ett tag så det var kul med en ny och fin! Körde de gamla i tvättmaskinen ibland, men de såg trötta ut. Den överkörda flamingon och den överkörda tvättbjörnen har därför nu åkt i soporna.


Sedan fick han ett fint tåligt tuggben som jag aldrig testat förut. Den är gjord utav "oförstörbart" gummi och har en lukt som ska tilltala hundar.
Tanken är sedan att man ska fylla benet med någonting, lite som ett märgben, men utan att bli äckligt och kladdigt inomhus. Till benet fick han en påse torkade kycklingfiléer som passar in i benet. Stoppade i en sån bit:



Det sitter sedan fast i leksaken och är lite pilligt att få ut. Hunden får gnaga och arbeta för att få ut allt. Den var mycket uppskattad! Höll honom sysselsatt i ungefär 25 minuter. Går att fylla med annat, såsom leverpastej, blodpudding eller liknande. Lätta att skölja av.

Som vanligt ska allt ätas på mattan. Blir dåliga bilder när det är mörkt och så många färger på mattan, men lite syns det:

1 comment:

  1. Det där tuggbenet har jag sett förut, hos någon av de bloggare jag följer ute på nätet, fast i butikerna har jag inte sett något i alla fall inte här uppe, får väl kolla när jag kommer till någon större butik annars finns det säkert på nätet.

    Felix mjukdjur har en strykande åtgång, men den sista han fick har faktiskt varit hel länge nu, en helt platt örn utan någon stoppning i, den bär han bara runt på och så piper den när han klämmer på den. De med stoppning slaktar han bara, så det är inte så stor idé att köpa men jag brukar faktiskt sy ihop dem så håller de lite längre i alla fall.

    ReplyDelete