Saturday, June 16, 2012

Nytvättad sallad

Ljudlöst, ljummet sommarregn. Det luktar friskt ute och allt grönt får mer anledning att gro. Våren och sommaren innebär alltid korta perioder av vegetarianism för Dante. Varför hundar äter grönt finns det lite olika teorier om, såsom att de saknar något i sitt foder som de behöver eller att de äter gräs för att kunna kräkas upp någonting som måste ut. Även att vargar/vildhundar äter andra djur som i sin tur levt på en växtbaserad kost och att de på så sätt får i sig innehållet som bytet ätit tidigare.

I detta fallet så är det inte gräs herrn stoppar i sig, utan bara vissa växter med nya små ljusgröna blad. Han nosar runt försiktigt och väljer bladen med omsorg. När jag ropar på honom så låtsas han att han inte hör, så det måste vara något extraordinärt gott.

Man får se upp med giftiga växter, speciellt för hundar som glufsar i sig allt (här finns en sammanställning på växter som är farliga), men tror mest på att något saknas i maten. Därför får han stoppa i sig några stycken då det inte tycks vara någon fara.



Och förresten, glöm inte att det är Lydnads- och Agility SM i Borlänge denna helg!

No comments:

Post a Comment