Tänkte posta ett pysseltips varje söndag.
Börjar med en uppskattad klassiker, men som någon kanske missat - att göra eget hundgodis av blodpudding. Det är både nyttigt, naturligt, superenkelt att göra och billigt. Det kladdar inte när man har det i fickan och det brukar vara populärt träningsgodis.
Så här går det till:
1. Skiva blodpuddingen i önskad tjocklek (tänk på att ju större tjockare bitar desto längre tillagningstid).
2. Tärna eller skär upp i önskad form. Jag brukar använda små pepparkaksformar ibland (se bild), fast det är ju inget hunden ser skillnad på.
3. Lägg bitarna på bakplåtspapper och in i ugnen på 125 grader.
4. Kolla till efter ca 30 minuter. Det kan behövas upp till 2 timmar, men det beror på hur stora bitar man gjort, samt hur torra man vill att bitarna ska bli. Antingen kan man göra dem knapriga, eller något mjuka inuti. Obs - tänk på att förvara dem i kylskåpet om de inte är genomstekta då de annars kan bli dåliga snabbt. Annars förvara i en påse, eller burk med tättslutande lock.
Börjar med en uppskattad klassiker, men som någon kanske missat - att göra eget hundgodis av blodpudding. Det är både nyttigt, naturligt, superenkelt att göra och billigt. Det kladdar inte när man har det i fickan och det brukar vara populärt träningsgodis.
Så här går det till:
1. Skiva blodpuddingen i önskad tjocklek (tänk på att ju större tjockare bitar desto längre tillagningstid).
2. Tärna eller skär upp i önskad form. Jag brukar använda små pepparkaksformar ibland (se bild), fast det är ju inget hunden ser skillnad på.
3. Lägg bitarna på bakplåtspapper och in i ugnen på 125 grader.
4. Kolla till efter ca 30 minuter. Det kan behövas upp till 2 timmar, men det beror på hur stora bitar man gjort, samt hur torra man vill att bitarna ska bli. Antingen kan man göra dem knapriga, eller något mjuka inuti. Obs - tänk på att förvara dem i kylskåpet om de inte är genomstekta då de annars kan bli dåliga snabbt. Annars förvara i en påse, eller burk med tättslutande lock.
No comments:
Post a Comment