Monday, December 31, 2012

Ett hundår med förändringar

Det hör väl till att på något vis summera det år som gått, såhär dagen innan vi tar oss an 2013.

Vad hände i hundväg?

Dante fyllde 5 år samma dag som vi flyttade till en ny lägenhet, ett nytt kapitel tog vid. Leverpastejtårta tidigt på morgonen i en tom lägenhet:


Flytten gjorde honom väldigt orolig. Han tycker inte om när man möblerar om och när allt var nedpackat i lådor var han så orolig att jag skulle glömma kvar honom i den tomma lägenheten, så han vägrade äta. Han ville inte vara ensam utan klängde sig fast. När vi körde det sista till nya lägenheten kräktes han i bilen. Lärdom: hitta hundvakt till nästa flytt så att han slipper uppleva stressen.

Väl i den nya lägenheten, kunde vi tantlura på soffan ihop som förut och han slappnade äntligen av:

Vi stortrivdes i nya lyan och hittade nya fina områden att promenera i. Hundrastgården i Falun var på plats där vi träffade många trevliga hundkompisar och deras ägare. Vi gjorde många utflykter till områden vi tidigare inte besökt.

Sommaren kom och han fick resa utanför Sverige för första gången och semestrade i norra Finland. Där fanns jobbiga myggor, men härlig sol, öppna ytor att springa på och två snälla morföräldrar.

Han var även på all inclusive-semester ute på landet hos mina föräldrar.

I början på hösten blev Dante mystiskt sjuk - efter ett besök i hundrastgården vaknade jag på natten av att han kissat blod på tre ställen i lägenheten. Det blev många besök till djursjukhuset med både röntgen, ultraljud och andra undersökningar. Vi fick aldrig riktigt något svar på vad som var fel, mer än att kortison till slut tycktes hjälpa och att han sedan dess varit frisk. Det var några tunga veckor och det var jobbigt att se honom så trött och ledsen.

Efter tillfrisknandet har vi fokuserat på att röra på oss mer och försöka återfå energi. Dante har gått ned i vikt och även jag är piggare. Har också hjälp av en riktigt bra hundvakt.

Började även blogga här!

Då det varit så många omställningar och förändringar detta år (byte av jobb, flytt och annat privat), känns det som att jag mest hade fullt upp med att hänga med och landa i allt. Dante har tappert hängt med i svängarna och anpassat sig. Är nu laddad inför 2013 och energin är tillbaka. Nyårslöftet är att testa en massa nytt!

Önskar alla två- och fyrbenta ett gott nytt år! Hoppas det blir lugnt med smällare och raketer.

4 comments:

  1. Ett Gott Nytt År önskas dej och Dante

    ReplyDelete
  2. Gott nytt år på er!

    ReplyDelete
  3. Gott nytt år och god fortsättning!

    ReplyDelete
  4. Detsamma och god fortsättning!

    ReplyDelete