Wednesday, October 31, 2012

Slitstark aktiveringsleksak

image

Köpte den här aktiveringsleksaken för ca 3 år sedan och det är inte en skråma på den än - den är gjord utav något mirakulöst slitstarkt gummi och är en populär hundleksak världen över. Tycker den ser tråkig ut och var skeptisk förut men läste många positiva recensioner och har nu två.

Den studsar åt alla håll, men till det kan man ju ha en tennisboll. Vad är den då bra till? Den är även ihålig vilket gör att man kan fylla den med något ätbart - exempelvis leverpastej eller lite mjukost. Den blir då som ett märgben och håller i alla fall Dante sysselsatt i 20-30 minuter. Det är lite "tricksigt" att slicka ut allt innehåll nämligen.

Tycker märgben lätt smutsar ner och det är svårt att få hunden att äta det på en tidning eller liknande. Detta fungerar smidigare och kletar inte ner. Det är tuggvänligt och man kan lätt skölja av den och använda igen. Det säljs tillhörande fyllning till den på sprejtub till ett rövarpris, men det är lätt att peta i något själv så jag har aldrig brytt mig om det. Känns också nyttigare/mer naturligt.

Finns i olika storlekar och heter Kong - rekommenderas!

1 comment:

  1. En sån får det bli till Felix, dels är han bollgalen och dels gillar han ben men efter sen han fick utslag så har jag inte gett honom några ben. Vi var förresten till veterinären som tog alla möjliga prover, ja utom blodprover för de var hon tvungen att skicka iväg. Dock hade vi tur för våran underbara veterinär, hade specialiserat sig på hudåkommor. Hon misstänkte foderallergi, så vi köpte foder hos veterinären och sen har det faktiskt blivit bra. Det tråkiga är att man inte får ge honom något annat den första tiden tills eksemet har lägt ut. Fast nu är det utläkt sen flera veckor så nu har vi provat och kan bara konstatera att han tål älgkött, fläskkött, ost. Igår provade vi fisk och nu får vi se om det går bra också, hundgodis vill jag inte prova ännu för jag misstänker att det innehåller lever och det är nog en stor bov i det hela. Lever ska man inte ge till hundar under ett år, så det får nog vara så länge. Ost är lika bra som hundgodis och det har Felix gillat sen han kom hit.

    Tack för att du tipsar oss om bra leksaker, för det är rena rama djungeln ute i djurbutikerna. För det mesta gör jag saker själv, sparar kartonger av alla möjliga slag samt tomma hushållsrullar och stoppar godis/hundmat i dem, sen får Felix slakta kartongen, rullen viker jag bara ihop. Bra att ta till när det är någon dag med gråväder, när varken han eller jag vill vara ute.

    ReplyDelete