Saturday, August 11, 2012

Apptips för Androidtelefoner

För er som har en Android-telefon, kan jag tipsa om en app för riktiga hundnördar. Den heter något så enkelt som Dog Breeds och är ett väldigt stilrent och snyggt raslexikon, där man även kan ladda upp egna bilder för att bygga ut databasen. Varje ras har också en utförlig beskrivning inhämtad från Wikipedia. Den kostar ingenting att ladda ned och är väldigt lätt att använda.

Såhär ser förstasidan ut:


Vad använder man den till då? Det krävs kanske ett gediget hundintresse för att tycka att det är roligt. Själv gillar jag att bläddra igenom och läsa på, samt kolla upp om jag är ute och vill bekräfta om jag gissat rätt på någon hund jag sett. Det fina är att det finns ett flertal bilder per ras, på hundar av båda kön och i olika åldrar, samt med olika färgteckning. Ett bra komplement till en hederlig bok, där det oftast bara är en enda bild, eller Google, där man ändå måste sålla igenom själv samt gå till olika sidor för att läsa.

Går man i hundköpartankar, så är fyller den också sin funktion i att ersätta en bok eller att själv leta upp informationen och bilderna. Här har man allt samlat på ett ställe.

Givetvis kul att American Hairless Terrier finns med:


Bilder som användare själva har laddat upp, samt lite information om deras hundar (går att klicka på för att läsa mer/se fler bilder):


Det finns också ett spel där man på snabbast möjliga tid ska gissa rätt hundras genom att titta på en bild. Det är fyra olika alternativ att välja mellan och fem olika svårighetsgrader. Kul en liten stund, men tycker att det dök upp för många likadana (och lätta) raser hela tiden. Skillnaden i svårighetsgrad är att det börjar ploppa upp Stövare och liknande mot slutet.

Här kan du läsa mer, eller annars bara söka på Dog Breeds i Play Store.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ideawire.petsie.dogbreeds&hl=sv

1 comment:

  1. Hej ! Jag har varit borta under helgen och inte haft tillgång till dator. Det var verkligen roligt att läsa om Piggelin. TOPPEN.

    ReplyDelete