Saturday, August 4, 2012

Hälsostatus och lätt aktiveringstips

Ska inte ropa hej än, men jag tror faktiskt att det är lite bättre med patienten nu. Inatt var vi bara ute kl 02:00 och sedan 05:50 (men det är ju nästan morgon), jämfört med förra natten då det var tre turer. Han sov också bättre - alltså somnade på riktigt och låg tätt intill mig under täcket, istället för halvsovande uppepå täcket. Såg inte ut att vara så mycket rent blod heller utan mer röd/blodblandad urin, vilket är en förbättring. Räknade att det blev 11 st promenader igår, på 10-25 min var, så att han i lugn och ro kunde gå och försöka kissa det som behövdes. Konstigt nog är jag inte trött idag.

Man behöver ju inte bara fokusera på att han är sjuk och efter senaste promenaden vid 09:30 ville han gärna leka lite. Då jag fortfarande vill uppmuntra dragkamp eller brottning så fick han göra en av de saker han tycker bäst om - riva sönder saker!

Tog en helt vanlig tom äggkartong och lade i några mjuka godisar. Eftersom hundar har så fantastiskt luktsinne så spelar det nog ingen roll vad man lägger i för sort, bara det är något som intresserar dem.



Tyckte den höll ihop bra om jag bara stängde den och det är nog inte bra att använda tejp om hunden vill tugga på kartongen. Kanske fastnar det tejplim på tänderna eller så råkar den fastna i läppen eller något? Minns ju hur det var när man var liten och skulle bita av tejp för att man inte orkade hämta en sax och sen fastnade den på munnen - aj!

Denna kartong hade redan hål på sidorna, men annars kan man göra några själv med en sax eller bara riva upp ett par luckor. Dels för att hunden ska känna lukten av godiset, eller om man har en hund som inte är så förtjust i att riva/ha sönder saker, så kan den istället försöka lista ut hur den ska försöka få godisarna att trilla ut genom hålen. Ritade en pil till öppningen:



Sedan var det klart! Började med att hålla upp kartongen så att Dante skulle få nosa och inse att det fanns något gott därinne:



Det tog inte många sekunder innan den var ett vrak:



Och belöningen mumsades upp:


2 comments:

  1. Skönt att höra att det går rätt håll. När detta är över kommer nog tröttheten för både dej o Dante. Ha det så bra.

    ReplyDelete
  2. Det där är en grej som Felix gillar, han formligen sliter äggkartongen i bitar, spelar ingen roll att han ätit upp godiset sen fortsätter han att slita den i bitar. En tom toarulle eller en tom hushållsrulle med några godbitar i, vik sen in ändarna och ge till hunden, jätteroligt att slita isär.

    ReplyDelete