Sunday, August 5, 2012

Nej till leverpastej

Tröttheten har nått oss. Efter 4 nätter med avbruten sömn blir man visst lite snurrig. Denna helg har vi inte gjort något annat än att gå ut och in och halvsovit däremellan. Dante börjar se lite tagen ut med och sover mycket, men är fortfarande i gott allmäntillstånd. Vi har varit ute ungefär var fjärde timme idag, men tyvärr har inte blodmängden minskat något, utan det ser värre ut idag igen. Det som oroar mig är att han inte vill äta idag. Varken torrfoder, vanlig hundmat (fast jag köpte fjäsk-sorten som alltid går hem) och inte ens en korvbit eller leverpastej.. Tackar man nej till det så är något på tok. Resultatet är att magen kurrar högt. Fick i honom en liten klick fil till slut.

Ska ringa djursjukhuset imorgon igen och höra om de kan titta på honom på nytt, eller om jag kan komma in med ett till urinprov som de kan göra odling på. Kanske måste man bara veta vad det är för sorts bakterier och hitta en antibiotika som matchar bättre. Det har nu gått 5 dagar och jag har inte sett någon förändring i blodmängd, förutom att vi behövt gå ut lite mer sällan.

Önskar så att han blir frisk snart igen så att vi kan åka ut på äventyr tillsammans.

En bild från när vi vilade på soffan idag - Dante med nosen i mitt knäveck.


2 comments:

  1. kan det vara njurinflammation? konstigt att dom inte utrett vad som är fel! finns olika sorters virus som kan drabba människor, och därmed olika sorters antibiotika. en vanlig urinvägsinfektion hos människa kan krypa upp till njurarna på nolltid om inte rätt antibiotika ges, och jag antar att det kan vara lika hos hundar! har han ont i ryggen? åk isåfall in till djursjukhuset direkt, och håll honom varm!

    håller tummarna för er, hoppas han blir frisk snart!!

    ReplyDelete
  2. Ringde så fort de öppnade och har fått en tid för undersökning och ultraljud idag efter lunch. Har känt igenom honom varje dag, men det är svårt att säga om han har ont när han får smärtstillande.

    Väntar bara på att klockan ska gå - skriver hur det gått sedan!

    ReplyDelete